Laurentius en Elisabeth Kathedraal Rotterdam max. 90 kerkgangers

Welkom op de reserveringspagina van de Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Rotterdam. Hier kunt reserveren voor onze vieringen.

Uw aanmelding wordt met een e-mail bevestigd. U bent dan ingeschreven en wij rekenen op uw komst

In overleg met de overheid hebben de bisschoppen bepaald dat vanwege de Covid-19 uitbraak er sinds kort 90 kerkgangers kunnen worden toegelaten per viering. Daarom is het aanmelden voor de weekendvieringen nog noodzakelijk. In de kathedraal vieren we vanwege de corona-beperkingen de Mis van de zondag ook op zaterdagavond 17.00 uur. Als deze zaterdagavondviering u schikt, kies dan af en toe voor de zaterdagavond, daarmee geeft u anderen de kans op zondagochtend naar de kerk te komen. De zaterdagavondmis geldt volledig als zondagsmis.

De weekendvieringen van zaterdag 17.00 en zondag 11.00 uur worden gestreamd. Indien u niet in de gelegenheid bent naar de kerk te komen, kunt u de vieringen live volgen via het YouTube kanaal van het Bisdom Rotterdam. Zodra de live-stream begint, verschijnt hij op de pagina. Met deze link komt u bij de betreffende pagina.

Mag ik u verzoeken, indien u zich hebt aangemeld maar later besluit toch niet naar de kerk te komen, u af te melden; anders blijft er een plaats onnodig leeg. Dank alvast. Gebruikt u daarvoor de link onderaan in de bevestigings-e-mail die u na aanmelden ontvangt op uw e-mailadres

Bij de ingang van de kerk wordt uw aanmelding gecontroleerd, uw temperatuur wordt gescand en u wordt naar uw gezondheid gevraagd. Eventueel neemt u deze e-mail mee als bevestiging van uw aanmelding. De verplichting om een mondkapje te dragen is onlangs vervallen. De stijging echter door de Delta variant maant ons weer tot voorzichtigheid zodat wij u toch verzoeken om zo mogelijk In de kerk een mondkapje te dragen en dit pas af te doen wanneer u in de bank zit. Neemt u bij het afdoen het mondkapje bij de lusjes. Desinfecteert u uw handen voordat u de Communie ontvangt. De Communie wordt op de hand ontvangen, niet op de tong. De Communie wordt aangereikt met een pincet. Raakt u het pincet niet aan.

Hebt u verkoudheidsklachten en/of koorts, blijft u dan thuis en meldt u alsnog af (zie de link onderin de bevestigings-e-mail). Bij binnenkomst wordt u gevraagd uw handen te desinfecteren. Neemt u ook de andere regels in acht: in de kerk de anderhalve meter respecteren, een mondkapje dragen, de omhoog geklapte of afgedekte zittingen niet gebruiken en slechts kort in de devotiekapellen blijven. Gaat u niet lopen door de kerk, we streven naar zo min mogelijk bewegingen in de kerk. Verwacht u tijdens de Mis van het toilet gebruik te moeten maken, neemt u dan bij voorkeur plaats in de zijbeuk rechts.

Bij aankomst en/of vertrek is bij de ingang van de kerk gelegenheid via een offerblok uw collecte te deponeren. Ook treft u op de banken en in de orde van dienst een QR-code aan. Daarmee is het mogelijk indien u internet op uw smartphone hebt, tijdens de viering een bijdrage te doen voor de collecte. Tevens is er een kleine donatiezuil bij de Moeder Teresa kapel. Daar kunt u met uw betaalpas contactloos doneren.

Vanwege het nog altijd beperkte aantal van 90 kerkgangers kunnen geen groepen worden aangemeld. Meldt u als u met meerderen komt bij voorkeur altijd individueel aan zodat naam, e-mailadres en telefoonnummer van alle kerkgangers bekend zijn.

Hieronder treft u het aanmeldformulier. Als u bij 'kies een viering' geen vieringen kunt selecteren, dan zijn de vieringen nog niet vrijgegeven of alle plaatsen zijn reeds volgeboekt. Meestal kunt u vanaf dinsdagmiddag reserveren. Vrijdagochtend sluit de reservering, of eerder indien alle plaatsen bezet zijn.

De omstandigheden zijn vanwege corona niet ideaal, maar we kunnen samenkomen om God te eren en te danken. Met Gods hulp, kunnen wij ook samen corona de baas blijven.

Namens de parochie Laurentius en Elisabeth,

Plebaan Michel Hagen

Reserveren

Meevieren.nl - Reserveren voor kerkvieringen

Met een handig reserveringssysteem kunnen kerkbezoekers online gemakkelijk een plekje voor een viering reserveren. Dit is niet alleen makkelijk voor de bezoeker, maar vooral de kerk!

Een goed reserveringssysteem speciaal voor de kerken neemt namelijk veel werk uit handen.
Zelf beheert u namelijk gemakkelijk online de reserveringen, waar u ook bent.
Zo hoeft u de reserveringen niet meer bij te houden in een reserveringsboek, worden fouten voorkomen en is er per viering een duidelijke registratie.
Meer informatie