Laurentius en Elisabeth Kathedraal Rotterdam Max. 30

Welkom op de reserveringspagina van de Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Rotterdam. Hier kunt reserveren voor onze vieringen.

Weet u welkom in de kathedraal. Uw aanmelding wordt met een e-mail bevestigd.

Op dinsdag 15 december hebben de bisschoppen bepaald dat er geen publieke vieringen zoals avond- en nachtmissen zullen zijn op kerstavond. In overleg met de overheid was al eerder bepaald dat vanwege de grote Covid-19 uitbraak er niet meer dan 30 kerkgangers kunnen worden toegelaten per viering. Daarom blijft het aanmelden voor de viering noodzakelijk. Voor de kerstdagen (van 25-27 december) zijn de meeste vieringen reeds volgeboekt. De kerkgangers die in de corona-periode de kerk zijn blijven bezoeken, hebben daarin de eerste keus gekregen. In de kathedraal vieren we vanwege de corona-beperkingen nu ook op de vooravonden van de zondagen. Als deze zaterdagavondviering van 17.00 uur u schikt, kies dan af en toe voor de zaterdagavond, daarmee geeft u anderen de kans op zondagochtend naar de kerk te komen. De zaterdagavondmis geldt volledig als zondagsmis.

De weekendvieringen worden gestreamd. U kunt deze live volgen via het YouTube kanaal van het Bisdom Rotterdam. Zodra de live stream begint verschijnt hij op de pagina. Met deze link komt u bij de betreffende pagina.

Mag ik u verzoeken, indien u zich hebt aangemeld maar later besluit toch niet naar de kerk te komen, u af te melden; anders blijft er een plaats onnodig leeg. Dank alvast. Gebruikt u daarvoor de link onderaan in de bevestigings-e-mail

Bij de ingang van de kerk wordt uw aanmelding gecontroleerd, uw temperatuur wordt gescand en u wordt naar uw gezondheid gevraagd. Eventueel neemt u deze e-mail mee als bevestiging van uw aanmelding. De bisschoppen vragen alle gelovigen om In de kerk een mondkapje te dragen en dit pas af te doen voor het ter Communie gaan. Neemt u bij het afdoen het mondkapje bij de lusjes. Desinfecteert u vervolgens uw handen voordat u de Communie ontvangt. De Communie wordt op de hand ontvangen, niet op de tong. De Communie wordt aangereikt met een pincet. Raakt u het pincet niet aan. Na het ontvangen en nuttigen van de Communie zet u het mondkapje weer op.

Hebt u verkoudheidsklachten en/of koorts, blijft u dan thuis en meldt u alsnog af (zie de link onderin de bevestigings-e-mail). Bij binnenkomst wordt u gevraagd uw handen te desinfecteren. Neemt u ook de andere regels in acht: in de kerk de anderhalve meter respecteren, een mondkapje dragen, de omhoog geklapte of afgedekte zittingen niet gebruiken en slechts kort in de devotiekapellen blijven.

Bij aankomst en/of vertrek is bij de ingang van de kerk gelegenheid via een offerblok uw collecte te deponeren. Ook treft u op de banken een QR-code aan. Daarmee is het mogelijk indien u internet op uw smartphone hebt, tijdens de viering een bijdrage te doen voor de collecte.

Vanwege het beperkte aantal van 30 kerkgangers kunnen geen groepen worden aangemeld.

De omstandigheden zijn vanwege corona niet ideaal, maar samen kunnen we vieren, God eren en danken en samen, met Gods hulp kunnen wij ook corona de baas blijven.

Namens de parochie Laurentius en Elisabeth,

Plebaan Michel Hagen

Reserveren

Meevieren.nl - Reserveren voor kerkvieringen

Met een handig reserveringssysteem kunnen kerkbezoekers online gemakkelijk een plekje voor een viering reserveren. Dit is niet alleen makkelijk voor de bezoeker, maar vooral de kerk!

Een goed reserveringssysteem speciaal voor de kerken neemt namelijk veel werk uit handen.
Zelf beheert u namelijk gemakkelijk online de reserveringen, waar u ook bent.
Zo hoeft u de reserveringen niet meer bij te houden in een reserveringsboek, worden fouten voorkomen en is er per viering een duidelijke registratie.
Meer informatie